Oznanila od 14. do 21. maja 2023

GROZDETOVO LETO – SLOVESNO PRAZNOVANJE GODU BL. ALOJZIJA GROZDETA

Osrednje liturgično praznovanje, njegov god, bomo obhajali v soboto, 27. maja 2023, v Marijinem svetišču na Zaplazu, kjer so od leta 2011 shranjene njegove relikvije.

V petek, 26. maja, bo večerno romanje slovenskih mladih h Grozdetu, ki ga organizira Katoliška mladina pod geslom »Ti poznaš mlado srce«. V program so vključeni procesija z baklami, slovesne večernice, pričevanje in slavilni koncert. Program mladih se zaključi v jutranjih urah sobote 27. maja s češčenjem Najsvetejšega in relikvij. Romanje se bo začelo ob 18.00 na Mirni, ko se bodo peš odpravili na Čatež in ob 21.00 od tam naprej z baklami in skupno molitvijo na Zaplaz. Kdor ne bi želel prehoditi celotne poti, se romarjem lahko pridruži na Čatežu ali pa na Zaplazu samem. Na Zaplazu bodo imeli program vso noč: slovesne večernice, slavilni koncert, pričevanje, ogled filma o bl. Alojziju, osebne molitve ob relikvijah in priložnost za sveto spoved. Tudi čas za večerjo bo na voljo.

Več informacij lahko prejmete na spletnih straneh Katoliške mladine ali preko e-pošte:  andrej.golcnik@rkc.si

V soboto, 27. maja, bo ob 9.00 molitvena ura, ob 10.00 pa slovesna sveta maša, ki jo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM.