Oznanila od 20. do 27. decembra 2020

Maše v župniji Čatež-Zaplaz

Na področju naše škofije število okuženih neprestano narašča. Čeprav je škofija dovolila, da bi obhajali sv. maše ob prisotnosti vernikov, nas je tudi opozorila, da smo dolžni spoštovati vse in vsako navodilo, ki so ga izdale pristojne službe. Ob tem smo dobili obvestilo, da bodo državne inšpekcijske službe dosledno preverjale spoštovanje pravil po cerkvah ter v njihovi okolici in vsak prekršek strogo kaznovale. Na podlagi teh dejstev menim, da je najbolj modro, da letošnji božič praznujemo doma in bogoslužje spremljamo po spletu. Kdor bi želel ob tem prejeti sv. obhajilo, opraviti sv. spoved ali bi karkoli potreboval naj stopi v stik z menoj po mobiju (031 326 403), elektronski pošti (marko.japelj@gmail.com) in bomo poskušali vse urediti. Vaš župnik!

 

(naročene maše lahko opravim, kot je bilo dogovorjeno ali pa jih preložim na kasnejši čas – prosim, če sporočite svoje želje)
nedelja 20. decembra – Zaplaz (prenos) ob 8.00 ++  Minka in Jože Ceglar ter Milka in Pavel Krištof
ponedeljek 21. decembra   + Alojzija Jarm
torek 22. decembra   za mir in spravo
sreda 23. decembra   za blagoslov in zdravje v družini (Skubic)
četrtek 24. decembra (prenos) ob 18.00 za farane
petek 25. decembra (prenos) ob 8.00 ++ starše in sestre Mandelj (Gor. vas)
sobota 26. decembra   ++ Jože in Julijana Kolenc
nedelja 27. decembra (prenos) ob 8.00 + Bazilij Potrebuješ, obl.

Založba Družina je v decembru odprla popolnoma prost dostop do molitveno-bogoslužne revije Magnificat. Brezplačno ga lahko uporabljate do novega leta.

Uporaba spletnega Magnficata je preprosta, kliknite https://flippwa.druzina.si/magnificat/in že lahko molite z Magnificatom.
Aplikacijo lahko prenesete na svoj pametni telefon, okenca v levem kotu omogočajo hitro premikanje po straneh. POŠLJITE povezavo prijateljem.